Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Μπράβο μας.


Σήμερα νομίζω μου έγινε 100% ξεκάθαρο το τι πάει στραβά με τον κόσμο σήμερα. Θα θελα πριν αδιαφορήσετε, επιδοκιμάσετε ή αποδοκιμάσετε αυτό που θα πω, να σκεφτείτε το πόσο ισχύουν για σας τα παρακάτω.
Η ευαισθησία, η συμπόνια, το σέβας για την ΖΩΗ (και δεν εννοώ μόνο την ανθρώπινη), η καλοσύνη και κυρίως Η ΑΓΑΠΗ, που συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω, θεωρούνται ελάττωμα. Δακτυλοδεικτούμενος είναι ο διαφορετικός, αυτός που θα βοηθήσει και θα λυπηθεί, αυτόν που θα τον νοιάξει η ζωή που θα χαθεί (ακόμα κι αν είναι κάποιου ζώου, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός ποντικιού στο εργαστήριο). 
Όλοι θα κοροιδέψουν αυτόν που θα υπερασπιστεί "τα κακόμοιρα τα ζωάκια" και θα γελάσει μαζί του που δεν μπορεί να πατήσει το σαλιγκάρι για να συνεχίσει τον δρόμο του, να φάει το κατσικάκι για να πάρει πρωτείνη ή τέλος πάντων ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ.
Φυσικά αυτό δεν σταματάει στα ζώα, συνεχίζει και στους ανθρώπους. Όλοι θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν αυτόν που θα λυπηθεί τον άστεγο ή τον ζητιάνο.
Είναι λοιπόν η φυσική μας ροπή προς την αδιαφορία; Το φυσικό κι αυτό που μας ξεχωρίζει μήπως δεν είναι η συνείδηση; Κι εμείς την χρησιμοποιούμε με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσαμε. Μπράβο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου